Vart hemma idag

Vart ingen skola eller jobb för mig idag. Hade jätteont i magen i går så stannade hemma för säkerhetsskull. Men det har inte blivit något och magvärken är borta så det blir skola i morgon :) Imorgon blir det första dramalektionen för terminen ska bli super roligt.

Så denna dag har varit väldigt händelselös. Var ner på stan en sväng och träffa Anna och Catrin. Vi gick runt lite och sen gick jag förbi biblioteket för att låna lite böcker till skolan.




Vagnhärad

Efter mycket om och men så kom jag och Camilla äntligen iväg till Vagnhärad där vågra underbara sysslingar bor. Händer inte allt för ofta att vi träffas tyvärr. Jag träffar dem väl oftare än Camilla men ändå för lite. Får bli bättre på det men snart åker kära Amanda till USA och kommer vara borta 1 år. Tråkigt för oss men super för henne :D Hon kommer få det super där :D

När vi kom till Vagnhärad fika dem medans jag åt min lunch. Sen tog vi en snabb tripp till Trosa för att det skulle vara marknad där. vi vart inte kvar där allt för länge eftersom den höll på stänga när vi kom. Efter Trosa skulle jag, Camilla och Amanda ta en långpromenad med deras hund som ser ut som en liten ponny. Jättehund. Men vi hann inte komma allt för långt innan han slitit sig loss från kopplet och sprang mot andra hundar så vi bestämde oss för att gå hem och titta på film istället. Det blev White Chick. Vid 21 bar det hemåt.

Imorgon skola och jobb. Kommer bli en lång dag


 

 

 


Mys på Söder

Jag, Anna och Hampus åkte upp till söder för att besöka Camilla. Att solen sken var ett plus i kanten. Mamma och Lasse kom upp efter oss och vi hitta en loppis att gå runt och kolla på, inte för att det fanns något köpvärt men var trevligt att gå runt och strosa lite. Efter loppisen åkte Anna och Hampus hem. Vi andra gick hem till Sofi och de andra drack vin på balkongen. Jag var inte sugen på vin så jag drack vatten. Det funkar det med. Vi avslutade dagen med att gå till hermans och äta vegitarisk buffe. Kan inte säga att det var det godaste jag ätit men helt okej. Utsikten var bättre :) Himlen öppnade sig och det började regna ett tag men det försvann ganska fort.

                                                         
                                            Bilder från dagen

     
     

                                                                         








Fredag

Idag  har jag varit i skolan mellan kl 12 och 16. Det gick bra och det känns som att den här terminen kommer vara väldigt lärorik och rolig. Idag talade vi om 40-50 år gamla bilderböcker och dagens bilderböcker om likheter och skillnader. Roligt att få så många tips på böcker man aldrig sett eller hört talas om innan.

Efter skolan så åkte jag in till åhlens city och mötte upp Anna. Vi gick runt och titta lite i affärna i väntan på att vi skulle möta upp Malin vid 18.30 vid medborgarplatsen för att gå och äta och titta på bio, men det blev ingen bio. Det fanns inte så mycket roligt utval där så vi bestämde oss för att hoppa över bion och bara gå och äta och prata lite strunt. Vi hamnade på Muggen. Ett jättemysigt ställe. Inte så stort och inte så litet utan lagom sådär. De har jättegoda sallader där så det fick bli dagens middag. Vi vart inte kvar i Stockholm så länge då alla var trötta så det vart hemgång vid 20.

Ganska skönt faktiskt att bara vara hemma och ta det lungt. Känns som att det har varit en väldigt stressig vecka.



Myskväll

Efter storhandlingen så bar det av hem till min faster. Farmor var där och hälsa på. Alltid trevligt att träffa familjen :D Faster och Thomas hade fixat räkor och kräftor. Det var jättemysigt att sitta ute i deras trädgård och umgås och prata lite strunt. Faster hade även bakat en god västerbotenpaj som var väldigt god. Tack farmor och Fatster ör en superkväll.



Här är lite bilder från kvällen

      
        
  







Vägning.

Ja idag var det vägning på viktväktarna då för att se vad som hänt på vågen. Tyvärr hade det inte hänt något positivt. Vet inte vad det beror på men det är bara att ta nya tag och kämpa vidare :D Inte något att gräva ner sig för och ge upp utan bara fortsätta som jag gjort den här veckan :)

Nej nu ska jag åka och storhandla



Äntligen

Har inte kunnat skriva på några dagar då min dator inte ville vara med längre. Min mammas kille försökte fixa den men han vart så irriterad så han sa "Kom nu så åker vi och köper en ny dator åt dig". Jag är väldigt tacksam för det :D Skulle aldrig ha haft ha råd att köpa en ny själv. Tack så mycket mamma och Lasse :D

Vad har hänt de senaste dagarna då? I måndags var jag först i Huddinge centrum med Anna och Hampus. Vi tittade runt lite i affärerna. Jag hittade ett par jeansleggins som jag tycker mycket om och 3 par örrängen från barnavdelningen på H&M. Kunde inte låta bli även fast de var för barn, jag tyckte om dem och då ville jag ha dem.
Efter det bar det av till jobbet. Tiden gick ganska fort. Men eftersom att kollektivtrafiken inte har de bästa tiderna på kvällarna så tog de mig 2 timmar att ta mig hem.

I Tisdags började skolan och det känns ganska skönt att komma igång. 2 terminer kvar sen är jag äntligen kvar :D Ska bli så roligt att få börja jobba och stå i. Klassen är ny och det känns okej. Det blir nog bra.

Idag har det inte hänt allt för mycket. Har haft tvättstuga på förmiddagen, efter det bar det av hem till mamma och hämta min nya fina dator :D sen så har jag varit hemma hos Jossan och hälsat på.

Nej nu ska jag glo lite på Tv och sen blir det nanna kudden





Solen skinner :)

Solen skinner, man blir alldeles överlycklig. Hoppas att det här värdet kan hålla i sig några veckor till innan hösten kommer. Har inte hunnit med mycket alls idag. Ska sätta igång med städningen nu och sen så ska jag ta mig en promenad i solskenet :) Får se om Jossan hör av sig eller om hon är alldeles för bakis för att ta en promenad :) Annars får jag gå själv. Det funkar det med. Nej nu ska jag sätta igång och städa så jag har det klart iaf!



Fortsättning på lördagen

Har inte hänt så mycket sen jag skrev sist. Har tittat en del på fridrotts VM och ätit middag. Känner mig lite rastlös men vet inte vad man skulle göra? Det blir helt enkelt att stanna hemma idag. Det underlättar ju inte att det inte finns något roligt att glo på. Inga bra filmer på Tv idag. För överigt skulle jag ha städat idag men som vanligt så flyttar jag fram det hela tiden. Imorgon måste jag verkligen ta tag i det. Skönt att få det städat innan vardagen drar igång igen. På måndag finns ingen tid för städning då jag ska jobba lite extra på mitt jobb på Pressbyrån. Tycker det är ett bra jobb att ha som extrajobb så där. Inget jag skulle vilja göra resten av livet men när man pluggar och inte kan jobba alla tider är det bra med pressbyrån eftersom att de har öppet kvällar och helger också. Nej de ska bli kul att jobba på måndag. Har inte jobbar på någon vecka nu. Nej nu ska jag titta vidare på en film ¨på 2an. En svensk film, kanske inte den bästa jag sett men går att titta på iaf.


Här kommer en liten blid på min "uppfinningsrika middag"











Lördag

Idag har det inte hunnit hända allt för mycket eller det lär inte hända något speciellt idag. Missade tvättstugan för att jag inte vaknade av väckarklockan. Får ta ett nytt försök på onsdag. Har varit ute på en 40 minuters promenad. Det kändes bra. kanske skulle hoppat att sätta på mig tjocktröja men annars så. När jag kom hem lagade jag lite lunch eller jag stoppa in en färdigrätt från viktväktarnas egna märke och så vart det lite grönsaker till det. Kände inte för att tillaga något då men snart är det dags för att sätta igång och tillaga middagen. Blir inget avacerat utan pytt i panna med grönsaker. Känner inte alls för att stå i köket och tillaga värsta måltiderna idag.

                               
                                                     Min lunch! ser kanske inte så rolig ut men det var gott.
 
 





Knepigt

Känns som att jag fått en bra start på mitt nya liv. Motivationen är på topp och jag ska klara det, men nackdelen med points eller något annat viktminskningssystem är när man är ute som idag är att det är så svårt att veta exakt hur många points det är i maten man äter. Jag får helt enkelt bara tänka logiskt och ta nyttig mat och sen på ett ungefär gissa hur många points det är i maten. När man lagar maten hemma är det alltid mycket lättare för då vet man exakt vad man stoppat i maten och hur många gram eller dl det är. Men bara för att jag ska gå ner i vikt kan jag inte sitta hemma jämt och laga min egen mat utan jag måste ju kunna gå ut och äta också och förhoppningsvis är man inte helt ute och cyklar när jag räknar ihop pointsen efter. För övrigt vart det ingen promenad idag utan jag kände eftersom jag gick och gick och gick i stockholm idag så räknar jag det som min motion för idag men imorgon blir det en promenad på minst 30 minuter iaf.




 


Stockholm med Anna

Idag bestämde sig jag och Anna för att åka upp till Gamla stan och Stockhom och gå runt i det fina vädret. Det var jättemysigt att gå runt i gamla stan och titta runt i butikerna. Vi gick även runt blad de vanliga butikerna. Jag hitta en del som jag ville ha men de får vänta till nästa vecka när pengarna kommer. Det sluta med att vi gick runt från kl 11.30-19.00. Tiden bara rusade iväg. Myspys var det. Tack Anna för en superdag :D

Här är några foton från idag:


         
  











Viktväktarna!

Idag har jag även hunnit med att besöka Viktväktarna. Jag och Anna var där första gången idag och den här gångnen ska det Funka! Det får ta den tid det kommer att ta för att jag ska komma ner i den vikt som jag känner att jag kan trivas med. Strävar inte efter att jag ska bli trådsmal men att jag ska känna att jag mår bra och jag är frisk. Så nu framöver kommer det bli vägning varje torsdag. Så från och med i morgon blir det att börja räkna points. Det var ett bra tag sen jag var med på viktväktarna men det tar väl bara några dagar innan man är innte i systemet igen. Min målsättning är att jag iaf ska försöka att hinna med att gå i 30 minuter varje dag nu såhär i början. Tyvärr är man fattig student och har inte råd med träningskort men det får komma sen. Kan börja med att gå plus att mamma har en träningscykel, crosstrainer, stepup bräda, pilatesboll och lite annat, så dit kan man ju alltid gå för att träna gratis. Just nu känner jag iaf att min motivation är på topp och det hoppas jag att den ska fortsätta att vara. Klart att vissa dagar kommer man inte känna att det är lika roligt som andra men det känns skönt att man har Anna att att prata med och dela detta med. Alltid lättare om man har någon med sig och bolla tankarna med.



Fullspäckad dag

  Idag har dagen varit väldigt fullspäckad. Först var jag på stan och träffade Söta Hampus och Anna en liten sväng. Efter det så träffade jag andra Anna med hennes vän Becca och dotter Felicia. Vi gick runt och kolla lite i affärerna. Sen gick vi och satt oss vid stationen och drack smohtis. Den var mycket god! Solen sken och det var jättemysigt att bara sitta och prata lite strunt. Vid 17 fick jag för mig att jag skulle åka hem och städa för det behöver jag VERKLIGEN men min syster ringde och frågade om jag ville komma upp till Stockholm och träffa henne. Kände väl att det var för fint vänder för att städa så jag åkde upp och träffa henne. Först gick vi och åt som min snälla syster bjöd på, sen strosade vi runt lite i butikerna och hittade en massa fint men det får vänta tills nästa vecka när jag får mina CSN pengar. Efter det fick vi för oss för att gå runt lite i Gamla stan och titta lite och sen tog vi även en tur med Djurgårdsfärjan. Det är underbart att gå runt och bara vara när det är så skönt väder att titta på människor och njuta. Har varit en superdag verkligen med strålande sol och underbara människor :D


Här kommer lite blider från dagen

                                
               
              
 


 


Borde vara trött

Ja nu är klockan 01.30 och jag tycker att jag borde vara trött men det är jag verkligen inte. Känner mig hur pigg som helst, men så blir det när man sover bort halva dagen. Ska göra mitt bästa för att försöka att vända på dygnet de närmsta dagarna. Imorgon ska jag upp vid 9 för att träffa Anna och Hampus på stan vid 10. Så det kanske är bra att jag sitter uppe lite till för att inte få så många timmars sömn, då kanske jag kan komma i säng i lagom tid imorgon men jag känner mig själv jag kommer sitta uppe imorgon kväll med. Jag är helt enkelt en kvällsmänniska, Är jättetrött på morgon och behöver sätta alarm flera gånger för att jag ska komma upp. Det är inte lika svårt att komma upp när jag vet att jag måste, men betydligt svårare när jag vet att jag kan sova vidare. Det brukar helt enkelt sluta med att jag sover vidare.
Nej nu ska jag kolla klart på reprisen vad prision breake och försöka sova sen.


Dagens händelser

På förmiddagen hände det inte allt för mycket. Jag gick upp kl 12.30. Skönt med sovmorgon eller ja jag har haft ett par under sommaren gång. Men jag får passa på nu innan skolan drar igång nästa vecka. sen gjorde jag inte allt för mycket. Satt och glodde på Tv och funderade på hur jag skulle klara mig ekonmiskt fram till måndag med 5 kr i plånboken men på något sätt så ska det nog fixa sig. Katterna mina satt på balkongen och njöt av att solen titta fram. Det tycker vi mycket om.  Tänk om man hade varit katt. Livet skulle nog vara enklare då. Det ända man behöver fundera på är när man ska äta, sova och leka. Känns inte allt för kompliserat. Men det kanske hade blivit tråkigt i längden.


Ceasar och Sixten njuter på balkongen


På eftermiddagen ringde Petra och frågade ifall jag ville följa med henne och Christopher till IKEA. Det är klart alltid lika roligt att gå runt där, även fast jag inte kunde handla något själv. Men Petra och Christopher handla desto mer. Dem har köpt en jättefin lägenhet som de håller på att total renovera. Så de köpte massa saker till hemmet. Det kommer bli jättesnyggt när allt är klart. Det är jag säker på :D Kom hem för 1 timme sen. Nu lär det inte hända allt för mycket mer idag utan det blir väl att glo lite på Tv och hoppa i säng sen efter att Paradise hotel varit.  

                                                                                                                                                       

Fattiglapp

Ja då var man lusfattig som alltid annars också. Så tråkigt att inte ha en ända krona på fickan. Det är ju inte det att jag bara är fattig nu utan det har jag varit de senaste 2,5 åren. Men nästa vecka drar sista året igång i skolan igen och om 1 år är jag färdig lärare :) Så skönt ska det bli att få börja jobba som alla andra och tjäna mina egna pengar och känna att jag har råd att göra saker istället för att behöva säga  nej jag kan inte, har inga pengar. Hade det inte varit för ekonomin så hade jag kunnat plugga länge till. Det är ganska skönt. Inte skola varje dag och så men hellre 40 timmar i veckan med jobb och pengar än att plugga och vara fattig hela tiden. Det som jag tycker är mest psykiskt påfrestande är att man vet att man får in pengar varje månad men när räkningarna är betalda är det inte mycket pengar kvar och då är det en hel månad kvar till pengar kommer in igen. Men jag är väldigt tacksam för min mamma, hennes sambo samt min syster som har hjälpt mig massor under min studietd.

Puss och Hej


Då har jag skaffat mig en egen blogg också

Ja då har jag skaffat mig en blogg. Tänkte att det skulle vara roligt att ha sig en egen blogg som jag kunde använda mig av som en slags dagbok för mig själv och för andra som känner att de får ut något av att läsa den!

Denna blogg kommer att handla om mig och min vardag! Vi får se vad det utvecklar sig till.


RSS 2.0