Gårdagens steg

Glömde bort att skriva in gårdagens steg. så här kommer de iaf :D

Resultatet: 9647 steg.

Får se vad morgondagens resultat blev. Har inte tagit någon promenad idag så det kommer inte bil något höjdar resultat.

Nej nu ska jag glo vidare på Tv sen om ett tag blir det sängen. Börjar känna mig riktigt trött. Godnatt!


C - uppsats

Har precis varit inne på Studera.nu och sökt till vårterminen. Min sista termin :D Det blir C - uppsats. Känns lite läskigt. Har inte kommit fram till vad jag vill skriva än. Är inne på något med Drama att göra men mer än så har jag inte kommit i mitt tänkande. Som tur är så är det några månader kvar innan det blir aktuellt.

Vill även passa på att TACKA SÅ MYCKET FÖR HJÄLPEN Jossan för att du hjälpt mig att fixa till min blogg så den ser mycket bättre ut. Du är så duktig.

Snart drar Greys anatomy igång också. Roligt, då har man något att titta på på kvällarna :D Sen är det dags att plugga. Måste hitta 3 sagor som jag ska lära mig utantill tills imorgon. Säger bara Good luck Mikaela.

 


De bästa böckerna jag läst på väldigt länge

Har precis läst klart alla 4 böcker ac Stephenie Meyer. Kan inget annat än att säga hur bra dessa böcker är. Utan Läs dessa. Böckerna består av ca 400 - 500 sidor men det märks inte utan det är bara svårt att lägga sig ifrån dom. Jag är inte den som sitter och läser böcker annars men dessa skulle jag kunna sätta mig ner och börja om med vilken dag som helst om det inte hade varit så att jag har vissa böcker utlånade :) Nej kanske inte nu på en gång men säger att det här är inte sista gången jag kommer läsa dessa böcker.

Alla som har sett Twilight och tycker om den filmen läs dessa böcker. Lovar att ni inte kommer bli besvikna.Den första boken säger såå mycket mer än vad filmen gör. Snart kommer nästa film också. Kan knappt vänta.

 


Klippning,färgning och Mölnbo


Vart sovmorgon idag då Anneles knoddar sov hos mormor. Fick sova ända till kl 10.20. Var skönt men vart inte så mänga timmar iaf med tanke på att jag inte kom i säng förren kl 2 inatt. Får helt enkelt skylla mig själv.

Har varit och klippt mig idag. Väldigt välbehövande, var 6 månader sen sist. Har även färgat håret. Ser mycket bättre och friskare ut. Kan lägga upp bild på det imorgon.

För övrigt har vi varit i Mölnbo idag och träffat Anna, Hampus och Henke. Anna lagade middag till oss. Var väldigt gott. Det mesta som jag inte lagar är gott. Säger inte att jag inte kan laga mat men har verkligen brist på inseration och motivation. Såå tråkigt att laga mat till sig själv varje, varje dag. Så det är så trevligt att Annele står för all matlagning när de är här och hälsar på. Kan man kanske få lite insperation av det och laga lite nya maträtter här hemma i framtiden.

Resultatet av gårdagens steg: 13170 steg. Känner mig nöjd med de. Måste verkligen se till att det blir lite fler promenader framöver. Visst jag och Annele har tagit promenader varje dag men känns som att jag måste börja öka tiden på dem. Har även fuskat en del de senaste dagarna. Inte bra. Imorgon blir det Verkligen nya tag för om jag ska komma någon vart med viktminskningen så är det bara att lägga ner.


Nej nu är det dags för sängen tror jag. Godnatt allihopa :D


                                  Här när bilder från dagen




Stan + Afrodans

Det var meningen att jag skulle till skolan idag men så vart det inte. Känner att jag inte har speciellt mycket motivation till de just nu, men jag har inte mycket till val utan bara ta sig i kragen och palla sig dit och tänka att jag ÄNTLIGEN är klar till sommaren :D

Det vart stan istället med Annele och barnen. Köpte hårfärg så jag ska kunna färga min vackra utväxt imorgon. Vi tog även en fika med Anneles mamma Hilkka. Kände att det kunde vara bra att äta något innan vi skulle dra iväg och träna.

Sen var det Afrodans på schemat. Jätteroligt. Det känns inte som att det är träning utan mer som en rolig aktiviet. Vissa saker kan man ju dra sig för för att göra men jag längtar redan till nästa måndag :D

Har varit dålig på att använda min stegräknare i helgen därför har inget resultat redovisats här men idag har jag använt den så resultatet kommer imorgon

Nu blir det tv och ta det lungt. Får sova lite längre imorgon då Anneles barn sover hos mormor :)

     
Efter träningen


Så var denna helg slut

Har hunnit med en hel massa idag. Det började med att jag, Annele och barnen drog i väg på Barnbasar eller vi hann med 2 stycken faktiskt. Efter det vart det god lunch hemma hos Hilkka med en massa god mat. Du är såå dukitg på att laga mat Annele :D Sen vart det att dra iväg och handla lite mat och nödväntigt hem plus lite till katterna.

När vi väl var hemma så kom Camilla och hennes flickvän förbi och hälsade på. Mycket trevligt. Vi titta på lite bilder från när jag och Camilla var så. Var ett bra tag sen jag såg dem. Blir ju inte så ofta man drar fram gamla kort och sätter sig ner och tittar på dem.

Nu är det soffan och Ensam mamma söker. VÄLDIGT skönt med en lugn kväll innan det är dags att hoppa i säng för att orka upp till skolan imorgon.

Godnatt allihopa :D

     
     

 


Lite mer shopping :D

Idag vart det stan igen. Vi tog en liten promenad ner till stan efter att vi ätit lunch hemma. Det vart en tidskrifft och 2 förvaringsboxar. Så nu ska jag fixa till skåpet i köket som är i oårdning. Så alla papper får sin egna plats. Det vart även en tvålpump och mugg till tandborsten, ett par svarta glansiga leggins och 4 par strumpor.

När vi kom hem lagade Annele god tacotallrik till oss. Mycket gott var det. Nu blir det en lugn hemmakväll så Anneles kids får sova.


                          













Skönt med Fredag!

Idag var det skola igen. Vi började ett nytt moment idag. Media som går ut på att vi under några veckors tid ska ta reda på barns mediavanor som musik, tv, film, dator/tv spel, reklam mm. Ska bli roligt och intressant.

Nu på kvällen har vi varit i Mölnbo hos Anna, Henke och Hampus och ätit middag och tittat på Idol. Det vart kycklingwok med äggnudlar. Gott var det :D Nu har vi kommit hem. Ganska skönt att komma hem i tid och koppla av lite framför tv innan de är dags att hoppa i sängen. Tänkte kolla på reprisen av Roast på Berns. Ganska roligt faktiskt.

Resultatet av gårdagens steg: 9089 steg.

Imorgon blir det inget resultat av steg. Har inte haft den på mig på större dagen. Får ta det imorgon igen. Nej nu börjar programet. Godnatt allihopa :D

 


Heldag i Stockholm

Idag var det vägning igen. Gick bra den här veckan med. Känns som att det verkligen går åt rätt håll. Det underlättar verkligen för motovationen. Känns verkligen inte alls jobbigt att ta en promenad eller stå över något gott. Det är klart att jag blir sugen ibland och klart att jag fuskar också men man kan inte göra det varje gång man känner att man vill ha något.

Veckans resultat:
- 1,1 kg
Samanlagt:
- 6,5 kg


Gårsagens steg blev bra också. Kändes som att jag och Annele gick runt hela södertälje igår. Men vädret var fint och då får man passa på att ta sig en promenad innan vintern är här.


Resultat från gårdagens steg: 11034 steg


Åter till dagen. Efter Viktväktarna åkte jag, Annele, Hugo, Moa, Anna och Hampus upp till Stockholm och kulturhustet där de har ett jättestort barnbibliotek. "Rum för barn". Barnen tyckte det var roligt. Efter det var det lite shopping så vi vuxna också fick ha det lite roligt :D Det blev ett par grå mjukisbyxor, en väska, örhängen, bordstabletter och decelitermått :D kommer en bild på de här.








Torekällberget

Idag har jag, Annele, Hugo och Moa oss en promenad till Torekällberget och tittade på djuren. Annele fixade lunch till oss som vi skulle ha med oss. Det blev pasta och kasslersallad med fetaost. Mycket gott. Hugo tyckte det var superspännande med alla djur. Det blev mycket bääää och muuuu från han. Efter Torekällberget gick vi ner till badparken och lekte lite i lekparken. och sen en promenad hem. Nu blir det en lugn kväll med Idol på Tv.


Vart igen promenad för min del igår tyvärr. Var i skolan hela dagen och när jag kom hem dugga det ute så jag hoppade det, man har ju rätt att ta någon vilodag :D
Resultatet från gårdagen: 7142 steg


                                           Här kommer några bilder från idag:

     

  

 

 

 






Redovisning

Idag var det redovisning i skolan. Min grupp hade Gunilla Bergström som vi skulle redovisa. Själva redovisningen handlade om att vi skulle göra ett arbete om en barnboksillustratör. Gunilla har bland annat skivit och illustrerat Alfons böckerna. Den gick bra och det är skönt att gå vidare i kursen. På fredag börjar media biten. Ska bli intressant och se vad vi ska göra.



Efter skolan åkte jag in till stan och träffa Annele och barnen. Vi gick runt och glodde lite i butikerna och handla lite. Sen lagade Annele god fiskgratäng till middag till oss. Annele du är så duktig :D

Mina steg från gårdagen blev bättre än helgens resultat. Kan ju bero på att jag har varit mer aktiv än helgen också  :) Resultet: 12111 steg





Afrodans

Har varit och tränat Afrodans med Anna och Annele idag :) Det var verkligen jätteroligt. Visst var det jobbigt så men eftersom att det var så roligt så gjorde det ingenting. Det blir Afrodans nästa måndag med. Ser verkligen fram emot de. Efter passet böt jag och Annele om till badkläder och satte oss i bubbelpoolen. Hur skönt som helst.

Gårdagens steg blev ännu färre än i Lördags men så blir det när man inte gör så mycket mer än att ta en promenad under dagen och sen sitta inne resten men var så trött igår.
Resultatet: 4904 steg

 


Söndag igen

Ja idag var det Söndag igen och helgen bara rusar förbi. Känns som man knappt hinner bilnka till och så var det Måndag igen. Men gårdagen gick bra då jag var barnvakt till Hugo och Moa. Hade även Linnea här som var med och hjälpte till. Så duktig för att vara 10 år. Hon mata Moa och böt blöja på Hugo :D

Idag tog Jag och Linnea en promenad hem till Mamma och Lasse. Jätteskönt väder för en promenad. Linnea var inte lika road över att vi tog en liten omväg för att det skulle bli en lite längre promenad som jag.

Nu blir det en lugn hemmakväll och maten står i ugnen. Annele är så duktig när hon lagar mat :D

Gårdagens resultat från stegräknaren vart inte det bästa resultet men kan bero på att jag ändast var utanför dörren under en 40 min promenad, annars befann jag mig här inne i min lägenhet men här är resultatet :
5990 steg

                                              Här kommer lite fler bilder:
                                                         

     
  






 


Godmorgon

Ja då var det morgon igen då, eller ja jag har varit uppe sen kl 8.00. Det blir så när det är barn i huset :) Det är inte ofta jag är uppe opch påklädd vid kl 10 när jag är ledig och inte har något inplanerat.

Dagens aktiviteter blir lunch om en timme eller så. Annele står för matlagningen :) Efter det tänkte vi ta oss en promenad och hämta upp linnea på vägen som ska sova här ikväll.

Annele ska iväg på 50 årsfest ikväll så då ska jag vara barnvakt åt sötnosarna. Linnea är med som lite sällskap. Okej hon är 10 men det går att prata med henne iaf.

Här kommer resultatet från gårdagsens steg: 11030 steg







Fullt hus

Nu har Annele, Hugo och Moa anlänt till södertälje. Vi har varit en liten sväg på stan och kollat runt. Efter det åkte jag och Annele en sväg till Willys medans Anna fick ta hand om alla barn. Du är såå duktig.
Efter de vart det middag hemma hos mig. Inget anvancert utan det fick bli köttbullar och fullkornspasta. Smidigt och snabblagat. Nej nu ska jag återgå till att vara lite social.

Dagsens resultat från stegräknaren kommer upp imorgon för att de ska bli helt rätt.

                                           Här kommer några bilder från dagen.

     

     












Färdig!

Så nu efter 2 dagar med städning är det äntligen klart. Nu är det så rent och fint :D Tack Petra för att du hjälpte mig :D

Imorgon kommer Annele med sina 2 sötnosar Hugo och Moa. De ska bo hos mig i 3 veckor under deras visit här i Södertälje. Skoj ska det bli men ingen sovmorgon på veckor! Hur ska jag klara mig utan?!?!  Nej ska inte bli några problem, roligare med sällskap :)

För övrigt kom min stegräknare hem i brevlådan idag! Tänkte att jag skulle ha en för att hålla koll på hur mycket jag rör på mig. Har ingen aning alls om hur många steg man tar varje dag så det ska bli intressant.

Nej nu ska jag ta och plugga lite också annars blir inte mina klasskamrater glada på mig.

Godnatt allihopa!



Vägning!

Ja idag var det dags för vägning igen. Det kändes som att det inte skulle gå allt för bra eftersom jag fuskat llite i helgen och så. Men det måste man få göra ibland eller jag tillåter mig till det iaf. Så det kändes lite närvöst att ställa sig på vågen men jag vart glatt överaskad att jag gått ner så mycket. Trodde att jag kanske skulle ha kunnat tappa något hekto eller gått upp lite men jag har turen med mig helt enkelt.


Veckans resultat:
- 1,7 kg
Sammanlagt:
- 5,4 Kg

Nej nu ska jag återgå till mitt städningsprojekt. Ha det så bra så länge :)



 









Städning för fulla muggar

Så mitt projekt är just nu att storstäda hela min lägenhet inför fredag då jag får besök från Stenungsund.

Här är min checklista som jag ska hinna med innan dess:

Diska = Klart
Städa badrummet = Fixas ikäll
Tvätta = Klart
Hänga in tvätten = Fixas ikväll
Damma = Imorgon
Städa hallen = Imorgon
Städa vardagsrummet = Imogon
Damma = Imorgon
Damsuga = Imorgon
Skura golven = Imorgon

Sen ska det förhoppningsvis vara rent och fint :D

För övrigt så har jag varit i skolan idag. Gick bra. Tog inte allt för lång tid. Imorgon är det dags för viktväktarna. Vi får se hur det går?!?! Hoppas på nedgång iaf men återkommer om det imorgon. Dags att fortsätta med städningen!








Tack för hjälpen!

Idag har det inte hänt allt för mycket. Tog en promenad till stan för att träffa Anna och Hampus en sväng. Vi tog en fika tillsammans.

När jag kom hem kom pappa och Kim förbi och hjälpte mig. Pappa rensa avloppet i Köket åt mig så jag kan diska. Det var helt tjockt, tog en timme innan vattnet kunde rina ner men nu funkar det jättebra. Kim hjälpte mig med datorn så nu funkar allt jättebra :D Tack så mycket för hjälpen!

För övringt har jag köpt en ny mixer så nu kan jag göra egna smoothies hemma. Gjorde min första idag och det vart mycket gott. Smoothies är ett bra och nyttigt alternativ till mellanmål se den kommer att användas flitigt.












Helgens aktiviteter

Igår händer det inte allt för mycket. Tog en liten sväng med syrran på stan innan Petra kom och hämta upp oss. Det vart filmkväll på kvällen med 2 filmer som vi hyrde. 17 agin och I taktet lysser stjärnorna. Helt okej filmer men har sett bättre.

Idag bar det av till Vagnhärad för att fira Rebecca som fyllde 18 år igår. Stock flicka nu. Vad alla blir så stora så fort och själv blir man inte ett dugg äldre :)

Efter kalaset blev det middag hos pappa och Bitte. Det vart Stek, Potatis och sås och till efterrätt blev det fruktsallad. Mycket gott var det.

Nej nu ska jag slappa lite i soffan innan de är dags att sova så man orkar med en heldag i skolan i morgon också.






Trött!

Den här dagen har varit väldigt lång. Upp kl 6.30 för att äta frukost och lagga lunch och middag och fixa mig iordning innan det bar av till skolan. Var i skolan mellan 9.00 och 14.00. Har inte haft någon lektion utan har jobbat med ett grupparbete med min SA- grupp. Det kommer bli bra.

Efter skolan bar det av till Jobbet direkt. Han sitta i fikarummet ett tag och koppla av innan jag skulle vara redo och klar att stå i kassan kl 15.00. Hade stängning idag så kom iväg från jobber vid 22.40. Det betyder att jag missade 22.42 tåget och fick vänta 30 min till nästa. Kom hem 00.15 och känner mig ganska så trött nu. Fast dagen har gått väldigt fort med tanke på allt jag hunnit med.

Nej nu ska jag ta och gå och sova så jag kommer upp i morgon också. Godnatt!






Torsdag = Vägning

Ja då var det Torsdag igen och vägning. Känner mig nöjd med veckans resultat. Trodde inte att jag skulle ha gått ner något för att veckan inte känns 100. Visst har jag rört på mig och så men pointsen har överstigit några dagar. 



Veckans resultat:
- 1.8 kg

Samanlagt:
- 3,7 kg










Aerobics

Ja då har jag och Anna varit på tränat aerobics på sydpoolen. Jätteskönt att få komma igång med riktig träning och inte bara gå på promenader hela tiden. Har kommit på att jag inte har den bästa kordinationen men man kommer väl in i det efter ett par gånger.

Nej nu ska jag umgås lite med Petra och titta på Idol. Godnatt!





Ledig

Idag är jag ledig från skolan :) Skönt faktiskt eller ledig är man väl aldrig, det finns alltid något att läsa och göra men man slipper åka upp till skolan iaf. Tog sovmorgon idag, gick inte upp förren kl 12.00. Kände att jag behövde få sova ut, har inte gjort det på jättelänge.
Nej nu ska jag fixa lite saker och äta lunch innan jag ska iväg och träna.



Tisdag

Jaha idag var det skola då. Dramalektionen var rolig men gjorde exakt samma sak förra terminen i en annan kurs men med samma lärare. Men det är väl alltid bra med lite upprepning så det sitter :D Efter drama lektionen åkte vi till rum för barn i Kulturhuset. Jättemysigt barn bibliotek.

Sen har det inte hänt allt för mycket. Petra har varit här och tittat på Idol med mig. Alltid lika roligt att titta så här i början när alla som tror de kan sjunga blir så förbannade och inte alls fattar när juryn säger att de inte kan. Hör de inte hur de låter när de sjuner? eller säger verkligen deras närstående att de sjunger bra? Ja rolig Tv iaf.



Då var det en ny vecka

Idag har jag varit i skolan. Vi diskuterade genus utifrån bilderböcker. Helt okej lektion men börjar bli lite segt när vi vaje lektion bara diskuterar olika bilderböcker men i morgon är det drama :) alltid lika roligt. Är igentligen ingen teaterapa men tycker att dramalektionerna i skolan är super roliga. Efter skolan kom Petra och Camilla och hämtade mig vid tåget och åkte och hyrde film. Det blev systrar i jeans 2. Typisk amerikans tonårsfilm men vi kände inte för att se något super allvarligt så det fick bli den.

Nej nu ska jag återgå till att umgås med Petra :)   Godnatt.




Skansen

Idag har det varit skansen för hela kritan. Jag, Linnea, Anna och Hampus åkte upp redan vid 9 i morse och åkte djurgårdsfärjan över. Hela dagen har varit jättemysig. Tur med vädret har vi haft också :) Efter skansen har jag haft petra på besök också. Mycket trevligt.


               Här är några bilder från dagen.

        

        

 

Nej nu ska jag ta och kolla på lite film.



 

 

 


Lördag :D

Idag började dagen med att jag damsög och torkade golven. Det behövdes verkligen. Sen tog jag en promenad i solen hem till mamma istället för att ta bussen. Man får en anledning till att gå, men de tar inte emot lika mycket längre när de gäller att gå. Har kommit bra in i de. Är faktiskt skönt att lyssna på musik och gå en promenad.
Efter mamma tog jag med mig Linnea och så gick vi för bi petras och coffes lägenhet. Den blir bara finare och finare för varje gång man kommer dit. När jag och Linnea kom hem gjorde vi iordning morötter och dipp och nu kollar vi på twilight. Linnea har inte sett den förut så vart det den. Men den går att se många gånger. Mycket bra :) Nej nu ska jag återgå till filmen. Godnatt från mig och Linnea =D















Mölnbo

Kom till Mölnbo vid 16 idag för att träffa Anna och Hampus. Vi tänkte att vi skulle gå på en promenad runt sjön men det såg ut som att de skulle börja vräka ute så vi hoppade över det och gick hem till dem istället. Anna tog plats i kötet för att laga lasange till oss. Jag badade Hampus under tiden. Efter Maten hade det slutat regna så då gick ut på en promenad. Vart en promenad på lite över 1 timme. Var jätteskönt. Efter promenaden dök Petra upp. Vi gjorde inte så mycket. Satt och snacka lite skit. När det var dags att bege sig hemåt åkte vi förbi Petras och Coffes nya lägenhet som de håller på att renovera. Säger bara vill ha den lägenheten. Det blir verkligen skitsnyggt. Nej nu är det dags för sängen.Tack Anna för den goda lasangen.

                              Några av bilderna från kvällen.

        

        















Irriterande

Blir så frustrerad. Tänkte att jag skulle byta profilbild men det tycker tydligen inte min dator eller vad felet nu är. Gör precis som man ska göra men bilden vill inte ladda upp. Jag har inget tålamod heller när det gäller saker som inte funkar som jag vill. Jag ger upp för tillfället nu men ska göra ett snenare försök och hoppas på att det ska gå bättre då. Förstår bara inte vad problemet är. Blir förbannad.

 


Dagens aktiviteter

Hitills idag har det inte hänt allt för mycket. Har plockat undan en massa skit som ligger på fel ställen där de inte hör hemma. Har precis ätit en champinjonomelett. Ganska gptt faktiskt. Har varit ganska skeptisk mot omeletter men har precis börjat äta de. Nej nu ska jag sätta igång och städa lite till och sen hoppa in i duschen för att åka ut till Mölnbo och tillbringa kvällen med Anna och Hampus :D

Ha en trevlig dag och kväll :)






Vägning

Ja idag var det Tordag igen och det betyder vägning. Idag blev vägningen senare än vad vi bukar på gund av skolan. Kändes skönt att få komma iväg och väga sig men ändå lite närvöst pga det inte allt för bra reslutatet förra veckan men den här veckan gick det bättre. Det vart  -1,9 kg. Känner mig nöjd med resultatet, det ger mig mer motivation att fortsätta och man får känna att det man har gjort har gett resultat :D

 





Boktips

Har precis läst klart en superbra bok. Alla ni som tycker om filmen Twilight borde läsa - Om jag kunde drömma.
I boken händer det mycket mer än i filmen. Vet att det burkar vara så men helt underbar bok helt enkelt. Har precis börjat läsa nr 2 i serien :D och hoppas på att den ska vara lika bra!


                                                    








Heldag i Mölnbo

Tog 9.44 tåget till Mölnbo imorse för att jag skulle passa Hampus medans Anna jobbade. Så vart det inte, Anna kände sig hängig och stannade därför hemma. Så då vart det en heldag med både Anna och Hampus :D Anna lagade hemmagjorda pizzor på viktväktarvis gjorda med grova tortillabröd, passerade tomater, kyckling och ost. Det hände inte allt för mycket mer. Vi satt mest inne och prata lite och umgicks. Hampus var jättetrött men vägrade att sova. Att alla småbarn jämt ska kämpa emot när de är så trötta att de håller på att svimma av.


                                 Här kommer lite bilder på Hampus och våran lunch :)


     
     









RSS 2.0