Chokladmuffins

3 st 
4 dl 
3 dl 
6 msk 
2 tsk 
2 krm 
200 gram 


Tillagning

Gör såhär:
Blanda socker och ägg, ha i resten av ingridienserna och skövla in dem i ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter.

Får hoppas på att det är lika goda som de ser ut. Åtestår att se imorgon om de blir godkända.




De senaste dagarna

Ja som sagt har jag varit hemma ett par dagar nu och tiden har bara flygit förbi. I Lördags när jag kom hem så var jag bara hemma en snabbis och slängde av resväskan och sen bara det ner till stan för att träffa Anna, Anna och Petra på stanen sväng. Vi blev inte så långvariga utan åkte hem till Petra och kollade på lite kort från deras Thailands resa och sen åkte jag och Anna vidare till Scaniarinken för att titta på SSK-Färjestad. Gick ju inte speciellt bra. 2-6. Skärpning nu SSK. Ni kan bättre. Sen på kvällen blev det en sväng hem till David för att hänga där. Lite trött mot slutet och lyckades somna på soffan.

Söndagen spenderades med Petra och hennes syster och barn. Blev en sväng till IKEA för att kolla runt där och Petra skulle handla lite möbler till hallen. Sen blev det bara en lugn dag hemma hos dem med tre kronor boxen och middag där.

Måndag var det åter dags för jobb igen efter semestern. Var faktiskt roligt att få komma tillbaka och träffa alla barn och personal igen och få igång vardagen igen. Kvällen spenderades hemma hos mamma och Lasse.

Tisdag och Onsdag har det inte hänt allt för mycket förutom jobb. Samma idag. Det får helt enkelt räcka med uppdatering nu. Nu är det dags för mig att baka lite Fredagsfika till jobbet imorgon. Min tur nu. Det får bli chokladmuffins. Kommer med en bild sen om jag lyckas ;) Håll tummarna för det.


Sista Dagen i Thailand

Ja det var ju ett par dagar sedan jag kom hem från Thailand men har inte hunnit med att blogga ännu men tänkte att jag skulle uppdatera om sista dagen i Thailand och resan hem till kalla Sverige igen.

Dagen spenderades vid poolen hela dagen och njuta av de sista soltimmarna. Blev en sista god drink där också. Eftersom vi inte behövde åka till flygplatsen förren kl 18 på kvällen så hade vi ju som sagt hela dagen på oss att bara ta det lungt och njuta.



Efter att väskorna var packade och jag och Farmor sagt hejdå till Alla bar det av till Flygplatsen på Koh samui. Jättefin och mysig flygplats. Helt öppet och nästan allt utomhus. När vi sen kom till Bangkok så var det nog den största flygplats jag varit på någonsin. Hur stor som helst och hur många våningar som helst. Planet var 1 och 15 sen så inte allt för roligt men när vi sen kom iväg så lyckades jag iaf sova nästan 9 timmar på planet. Riktigt skönt för då gick tiden riktigt fort. När vi sen kom fram till Arlanda och kom ut där var det -24 grader ute. Brr säger jag bara. 55 grader kallare än Thailand. Hade gärna stannat en vecka till med alla andra men det var en superresa och absolut inte den sista gången jag åker dit. Tack snälla Stefan som hämtade mig på Arlanda. Mycket uppskattat så tidigt på en Lördagmorgon!



Paradise park

Idag på förmiddagen bar det av upp till bergen, rättare sagt 600 meter åvanför havet till Paradise park. Där hade de lite djur där man fick mata och klappa. Söta små saker var det men vilken tur upp. Sitta på ett flak på en bil och backarna hur branta som helst och chaffören kör som en galning. Men upp och ner kom vi levande. Där fanns även en pool med utsikt över ön. Hur vackert som helst. Vi varf 21 personer som åkte upp dit och njöt av det vackra vädret. Denna dag har nog varit den mysigaste dagen på resan.









Efter hemgång där ifårn blev det en sväng tillbaka till hotellet för att fixa sig inför kvällen. Blev middag på en svensk restaurang här nere med delar av gänget. Sen lite shopping innan det var av till Tolas bar. En vän till Pappa och Bitte. Där blev det att dricka lite bacardi och lära Da och Poi att spela sjuan. Inte det lättaste när inte språket räcker till ibland men det gick bra till slut. Nu dags för sängen. Godnatt.


Dragshow

Igår på morgonen bestämde vi oss för att gå ner och äta frukost i hotellrestaurangen istället för på hotellrummet som vi gjort alla andra dagar. Blir lite enformigt så idag slog jag till med en pannkaka med melon och ananas som var i smeten. Den var god men väldigt söt. Var alldeles disit ute när vi först kom ner dit men jättefint precis vid vattnet.



Efter poolhäng och iodning fixning blev det att ta en grisbil "tucktuck" till Chaweng ( en större stad brevid vår stad). för lite shoppning och middag. Den staden var mycket bättre och större och kanske mer ungdomsanpassad än vad Lamai är, inte för att Lamai inte är mysig men kul att se något nytt.



Efter middagen bar det av till en dragshow. Kanske inte lika som i Sverige då de flesta i showen redan var omopererade till tjejer men den var riktigt grym. De var jätteduktiga och avslutades i en ABBA final. En helt lyckad kväll i min smak! Var roligt att uppleva det här i Thailnad. Sen var inte alla lika förtjusta i den som en del men roligt var det. Fantastiska servtriser också!



Dagens händelser kommer senare ikväll när denna dag är över. Mycket mysig dag har det varit och hoppas på en lika mysig kväll helt enkelt.



100 års fest

På dagen idag var det poolen som vanligt. Efter det så åkte vi till en sväng till affären med mopparna Camilla, Jag, Matilda och Kim viliket slutade i en mindre lite vurpa i stillastående läge för mig och Camilla. Vi skapade sönder våra knän jag och Camilla men det gick bra och ingen fara med oss.



Sen var det iaf dags för Pappa och Bittes 100 års fest. Det var en fantastisk kväll som jag kommer minnas länge. Det har ni gjort riktigt bra :) Här kommer bilder från hela kvällen.






Överraskning

Idag blev det pool läge på förmiddagen igen men vi la oss vid poolen närmast havet. Finare utsikt där, måste variera sig lite. Efter det blev det en sväng på moppen och kolla runt lite med Camilla, Pappa och Bitte. Var förbi ett tempel med en "uppatoppad" munk. Åkte lite längre bort och kollade en mysig standkant och så. Kul att komma bort och titta lite också.



När vi sen kom tillbaka till hotellrummet och gick in på datorn hade jag fått ett mejl av bittes syster och man att de ville att jag skulle ringa upp dem. Gjorde det och det visade sig att de kommit till Thailand med två vänner för att överaska Pappa och Bitte som ska ha deras 50 års fest imorgon. Gick och mötte upp dem och sen gick vi alla hem till pappa och Bitte för att överaska dem. De vart jätteglada men chockade. Sen blev det middag hos Erik igen. Senare på kvällen gick vi en sväng på marknaden och handlade lite grejer. Nu blir det sängen om en stund så man orkar parta ordentligt imorgon.


en väldigt stillsam dag

Idag har det inte hänt allt för mycket. Efter allt för lite sömn i natt så blev det återigen poolen för våran del. Pappa och Bitte kom förbi och solade och badade med oss och sen lunch och en sväng på moppen blev det ocskå för att shoppa lite.

Nu på kvällen har vi varit hos Erik igen för att äta lite mat. Blev planka för min del. Blev även en del fotbollstittande på tv där. Nu sitter vi här på balkongen jag och Camilla och ska spela lite poker innan det blir en väldigt tidig kväll för oss idag så vi är människor imorgon igen. Har inte blivit så mycket bildtagning idag eftersom vi inte gjort så mycket. Men bjuder på de bilder jag tagit.


Swing bar

Igår var det pool läge hela dagen för vår del. Meningen var att vi först hade tänkt att ta oss en utflykt men med tanke på camilla och farmor och deras brännor så hoppade vi det och så varmt som det var i går så var det nog skönast att ligga vid poolen iaf. Camilla och Farmor satt och målade. Vart riktiga konstverk.



Sen efter en liten siesta bar det av till en italienk restaurang för att äta mat med hela gänget. Vi var väl en 15 personer så ja det var trevligt.



Resten av kvällen spenderade jag Camilla, Matilda och Kim på Swing bar. En jättemysig klubb precis på stranden. Man sattlåg på solstolar. Riktigt nice! Var eldshow och utmaningar för alla som var där. Camilla och Matilda ställde upp i en ballongtävling men det gick inte så bra. När det var dansdags så dansade man på solstolarna. Vi träffade även ett österikist syskonpar som vi hängde med på kvällen. Riktigt trevliga. Vid halv 4 var det dags att ta strandpromenaden hem för att sova. riktigt lyckad utekväll!


Lucky balloon

Idag på dagen blev det en slappardag vid poolen på hotellet för lite sol. Skönt med värmen kan jag lova er där hemma. Är inte alls avundsjuk på eran snöstorm ;) Blev lite drinkar där med. Smarrit



Efter att vi tagit det lugnt ett par timmar på rummet blev det middag hos Erik. En vän till pappa och bitte som driver en svensk restaurang här nere. Blev thaimat för mig men pappa åt klassisk köttfärslimpa. Förstår att man kan bli sugen på det när man är borta så många månader.



Efter middagen bar det av för en standpromenad vid havet. Vattnet var alldeles jummet. Riktigt skönt. Blev även att skjuta upp Lucky balloons där vid havet. Riktigt mysigt och de ska även bringa tur så vi får hoppas att vi får det nu. Sen gick vi vidare till en bar vid vattnet och delade på en bucket. Såg ut som en sandhink med massa sprit i. Inte den godaste men billig var den. 40 svenska kronor så man ska väl inte klaga. Kvällen avslutades med ett parti poker hos Kim och Matilda. Nu är det sängen som gäller. Godnatt.


Lugn dag

Idag har varit en väldigt lugn och stillsam dag. Dagen började med lite sol och bad i havet innan jag gick till frisören för att rakpermanenta mitt hår. Nu är det rakt kan jag lova. 3 timmar tog det och 4 tvättningar och två plattningar och en massa rök från något vatten men nöjd är jag :D

Efter det blev det en sväng till poolen igen och solen. Skönt. Har en ca 35 grader varmt varje dag här nere så ska inte klaga.

Efter en stunds vila så var det Camillas tur för rakpermaneta håret. Hon vart riktigt nöjd hon med. Sen har vi bara tagit det lungt och kollat lite och ätit middag och bara varit. Alla här nere är sönderbrända. Farmors fötter är stora som klot och Camilla är helt svullen i hela ansiktet. Själv har jag klarat mig riktigt bra. Inte bränd än så länge. Imorgon blir det nya tag så då får vi se ifall folk är lite piggare.


Moppe dag

Idag har det varit moppeeåkning hela dagen. Camilla har varit sååå duktig som kört runt halva ön i vänstertrafik. Vi var sammanlagt 7 moppar som var ute i svängarna. Pappa och Bittes vänner visade runt lite på ön. Vi var vid ett båt tempel och tittade och sen satt vi vid någon hydda vid vattnet och tog en paus och tittade ut över havet.



Efter det blev det en till sväng på moppen. Camilla körde och jag satt bak och fotade naturen. Fick med en vattenbuffel på bilderna iaf. Var såna överallt. Aporna som satt fick jag inte med på bild tyvärr.



Väl framme vid slutmålet kom vi fram till ett vattenfall. Där blev det lunch. Rosa nudlar och rosa kyckling. Såg lite läskigt ut men gott var det. Efter vi ätiti färdigt gick vi för att mata elefanterna med bananer. Super söta var dem.



Slutligen bjuder jag på en bild på Camilla och mig på moppen. Fick inte riktigt med hela camilla men ville inte dölja hela synen för henne med tanke på att hon höll på att köra samtidigt som jag fotade.



dagen i bild


Farmor vid poolen


Camilla


Sen blev det ett dopp i havet. Varmare där än i poolen


Kim


Dricker en malibu beach vid poolen


Poolhäng


Thailands fina elledningar


Camilla och Farmor redo för kvällen


Farmor och jag


Camilla visar mig hur man äter nudlar med pinnar genom att snurra alla nudlar runt båda pinnarna


En god tequila sunrise


Bitte


Farmor och vi andra står och väntar på thai pannkakor. Goda var dem och vilken snitts han hade


Jag


Bitte, Jag, Camilla och Farmor äter pannkakor innan det var dags för hemgång


Gårkväll och hotellrum i bilder


Lite bilder från igår med Pappa och Bittes vänner som de har här nere och även folk som har kommit hit för att fira deras 50 års dag :)



Lite stökigt i rummet kanske men i detta rum bor iaf jag min syster och Farmor med utsikt över kockosnötter och bnanträd :)

Första kvällen

Ja då har vårann första kväll och dag kommit till sitt slut. Är dags att hoppa i säng nu och hoppas på att man kan ändra lite på dyngsrytmen. Klockar är ju ändå 6 timmar mer här än i Sverige.

Kvällen har varit riktigt bra med mycket nya intryck kan jag lova och vilka historier vi fått höra. Kan knappt tro det men så är det här helt enkelt.

Får bli att lägga upp bilder från kvällen och hotellrummet imorgon istället när jag har lite mer kraft till det. Ha det så bra i kalla Sverige för här har vi fortfarande 27 grader varmt och kl är 00.45 :D Mee like!!


Thailand, Koh samui

Ja då var vi äntligen framme på stutdestinationen efter nästan en halv dags redande. Resan gick bra men var lång. Blev ingen sömn. Gick inte alls så nu efter att vi varit framme ett par timmar och hunnit med att bada lite så får det bli en powernap innan det blir middag men mer.



Påväg från kalla Sverige



Jag och syster på planet



Fin utsikt från planet



Farmor överlycklig att vi äntligen är framme



Blev några bacardi i hotellresturangen med Pappa och Bitte medan vi väntade på våra rum



Doppade fötterna i det varma havet också under tiden vi väntade



Sen blev det ett litet dopp i den sköna poolen innan lunch



Min fina Farmor

Nej nu är det dags för sängen en sväng. Kommer mer bilder och annat skoj sen när jag är lite piggare. Godnatt!

Packa

Ja nu har jag försökt mig på att packa i ca en timma och när man går igenom allt här hemma så känns det som att allt skulle vara bra eller nödvändigt att packa med. Är snart klar men vägde väskan och den väger redan 17 kg. Inte bra. Måste nog kolla igenom det där igen. Behöver jag verkligen så mycket kläder med mig? Nej skulle nog de flesta säga för ja det är såååå billigt i Thailand och så men tänk om man inte hittar något som man vill ha då?? Då står man där utan kläder. Fick jag välja skulle jag nog plocka med mig ännu mer än jag redan packat ner men ska nog ta ut lite ur väskan iaf. Något lär man ju hitta där som man vill ta med sig hem sen.

Ja önska mig good luck så jag får ihop allt och att jag ska klara 20 kg gränsen. Ska även få med mig pappa och bittes 2 kg hushållsost som de önskat att få ner. Den måste också ingå i denna packning. Ja på något sätt ska jag väl iaf få med mig det mest nödvändiga.



RSS 2.0