Funderar

Varför är det alltid så att när man sitter hemma på kvällen och inte har något för sig så börjar tankarna snurra i huvudet på en?? Bra fråga faktiskt.

Vet egentligen inte vad jag ska skriva mer än att hjärnan går på högvarv just nu :/ 

Tur att man har en snäll syster som kommer...

dsc_0212 (MMS)

Tur att man har en snäll syster som kommer och underhåller mig när man ligger hemma och är sjuk! speciellt när jag har så lätt att bli rastlös också!


Seg dag

Konstigt att man ska behöva bli rastlös över att vara hemma och vara sjukt!?! Men blir lätt rastlös har jag kommit fram till. Att sitta inne en hel dag själv är inte min grej helt enkelt.

Men jag har fått sysselsätta mig med datorn och tvn, har iaf tagit mig till affären en snabbis och köpt mig en skvallertindning så jag har lite mer att göra här hemma. Se om det hänt något i kändisvärlden som man missat eller så. haha! Dagen går ju bara för sakta när man inte har något för sig!

Nej ska sluta klaga nu och läsa lite skvaller!




Dålig uppdatering

Vet att jag varit väldigt dålig på att uppdatera min blogg på senaste men ska försöka bättra mig och skriva lite oftare. Kan ju iaf försöka sammanfatta senaste veckan! Varit väldigt dålig på att fota också så blir inte så mycket bilder heller.

På jobbfronten går det iaf riktigt bra. Trivs som handen i hansken än så länge och känns som att jag hamnat rätt. Tyvärr är jag hemma och är sjuk från jobbet idag. Har blivit riktigt förkyld. Så hoppas på att det ska gå över snarast!

För övrigt har det blivit en hel del filmkvällar I Söndags förra veckan var det filmkväll med Anna och Berglund i Järna. Blev att titta på Äntligen midsommar och Spiderwick. Måste säga att jag tyckte den först nämda var var bättre än den andra men inget fel på den heller men kanske inte så mycket min grej.

            

I Måndags vart det filmtittande hemma hos Berglund med Anna och Katinka. Blev en film som jag velat se länge och den var riktigt bra och rolig. Så den höll upp till mina förväntningar! Kan verkligen rekomendera den för er som inte sett den.

                  

I Tisdags blev det en snabbträff med lillasyster.Vi tog en fika på stan och bara snacka skit och umgicks. Riktigt mysigt att bara få vara vi två. Händer inte allt för ofta längre vilket är lite tråkigt men så är det. Båda jobbar och har saker för sig i livet.

I Onsdags efter jobbet var det först meningen att jag skulle ta mig ett pass afrodans på sydpoolen med Anna men eftersom jag var tvungen att jobba över ett tag så skulle jag inte hinna så då åkte jag hem till henne istället och hon lagade middag till mig istället! Så snäll så. Hon gjorde även efterätt som var riktigt god! Tack lilla Anna!

I Torsdags hann jag inte med allt för mycket. Var en sväng på stan och gick runt lite innan jag var tvungen att åka tillbaka till jobbet för en kvällsföreläsning. Inte så roligt kanske men föreläsningen var riktigt bra och den fick en verkligen att tänka ett steg längre. Så verkligen värd den tiden på kvällen som man annars säkert inte gjort något på.

I Helgen har det blivit att vara på kringlafestivalen eller vad den nu heter. Har iaf varit jippo här med lite artister och öltält och annat här. Tycker det är riktigt bra för Södertälje för vi behöver lite positva vibbar i den här staden. Inte bara en massa negativ publicitet som vi annars har.

Var iaf där både Fredag och Lördag. Riktigt kallt var det på kvällen och i slutet hade jag ingen känsel i tårna men får väl skylla mig själv som inte klär på mig ordentligt.  Blev iaf väldigt lungt i Fredags men i Lördags slog vi till och gick ut en sväng för lite vin och ciderdrickande! Tack för en mysig och rolig helg!

Igår vart de en lugn eftermiddag ute i järna med Anna innan det bar hem för sängen! Blev en liten promenad där ute också!


Kräftskiva

Igår Lördag blev det att sova ut. Var riktigt skönt och välbehövligt. Blev en lugn och stillsam förmiddag hemma och bara ta det lungt, glo på tv och bara va.

På eftermiddagen blev jag upphämtad av pappa min för att åka hem till dem för kräftkalas. En del av familjen var där. Riktigt mysigt och roligt hade vi. (med världens fulaste kräfthattar) haha som min pappa och sambo införhandlat i Thailand någonstans.

Kom väl hem vid 03.30 tror jag klockan var. Sen minns jag tyvärr inte mycket mer än att jag vakna i soffan imorse med tv och lampa och allt på!





Snart helg igen

Veckan bara flyger förbi och ändast en arbetsdag återstår. Riktigt skönt med helg ska det bli, inte för att jag känner mig trött efter veckan men alltid skönt att få vara ledig.

Igår gick jobbet relativt fort och inget nytt så har hänt men efter jobbet bar det hem till Petra. Var ju ett tag sen sedan sist så roligt att få umgås med henne lite. Blev bara att ta det lungt och slappa i soffan och glo på tv men även lite skitsnack hann vi med innan det bar hem till sängen.

Idag blev det att åka ut till Mölnbo och Anna och Hampus efter jobbet. Snälla Hampus kasta mackor i huvudet på mig och var svårt för mig och Anna att inte skratta åt han när man ska vara allvarlig och säga att man inte få göra så men. Blev iaf bjuden på god middag där.

Vid 19.30 kom Emelie och Markus och hämtade upp mig och körde hem mig till mig. Fick med mig Isabelle ett par timmar medan de skulle dra på bio. Säger bara gud vad stor hon blivit på x antal veckor jag inte sett henne. Hon åkte hem nyss så strax blir de sängen för min del.


Måste ha

Satt och kollade runt lite på nätet på olika sidor och hittade riktigt snygga leggins. Vill bara ha. De var inte dyra heller vilket är ännu bättre. När lönen kommer ska dessa klickas hem.

Vad tycker ni??



Stängning

Idag är det Tisdag då och det innebär att jag fick lite sovmorgon, ja eller jag fick sova till kl 7.30 iaf så det får man kalla sovmorgon såhär mitt i veckan. Känner att jag fått sova ut idag. De senaste två nätterna har jag knappt kunnat sova. Vet inte varför men vaknat av och till hela tiden men inatt så sov jag som en prinsessa!

Dagen gick iaf väldigt fort och idag hade vi 13 av 18 inne hos oss. Så det börjar arta sig. Egentligen är vi en stor avdelning på 42 barn men vi har delat in de i en 5 års grupp och en 3-4 årsgrupp. Jag jobbar med de sistnämda. Försöker fortfarande komma in i allt nytt och så men alla barns namn på huset har iaf fastnat. Vilket är bra när man stänger och är själv med alla barn. Stängningen gick bra iaf. Alla föräldrar var i tid vilket är uppskattat och jag kom iväg som beräknat. Hade tänkt stänga ute men de ville inte vädret tillåta så blev att gå in den sista tiden för en saga.

Inte för att det har med de övriga att göra men tänkte dela med mig av ett par bilder från i morse innan jag åkte iväg. Katterna var extra gosiga så passade på att fota då. Sixten var till och med uppe på mina axlar och satt vilket han aldrig gjort förut.



Ny vecka

Ja då var det Måndag igen då och dags för jobb. Idag kom det tillbaka lite fler barn från semestern men långt ifrån alla är tillbaka. Desto fler barn, desto mer att göra och då rullar tiden på mycket snabbare. Det är så det ska vara. Vill bara att det ska dra igång på riktigt snart men börjar lite smått nu iaf men nästa vecka ska de nog vara igång med tema arbeten och allt som har med verksamheten att göra.

Efter jobbet åkte jag ner till stan en sväng och Träffade Anna och Hampus. Blir ju lite svårt att träffa dem nu när man jobbar. När jag slutar så är det ju nästan försent för Hampus men idag fick jag sluta lite tidigare så då hann vi med en liten träff iaf. Blev att driva runt lite i affärer på stan och Hampus lekte lite med vattnet i det nya tonet på torget.

Nu är man hemma igen och gör ingenting. Både tråkigt och skönt samtidigt men mest tråkitgt!


Helgen

Ja då var det Söndag redan och dags för en ny arbetsvecka imorgon. Plenaringsdagen i Fredags gick bra iaf och nu har vi planerat in lite saker som ska hända i höst med föräldrarmöten till jullunch med barnen. Känns lite långt borta kanske men julen är väl här snart!

Efter jobbet i Fredags åkte jag iaf in till Södertälje och blev upphämtad av Danne, Tessan och Anna för att följa med dem och träffa deras syster och syskonbarn från London. Blev en sväng till Vagnhärad först och sedan vidare till Trosa för lite middag och filmtittande innan det bar hem för att sova. Var en väldigt lugn och skön kväll!

Igår blev det sova lite iaf på morgonen innan det var dags för att tvätta. Vilket verkligen var nödvändigt. Kommer inte ihåg sist jag tvättade men nu är allt rent iaf! Sen blev det att göra sig iordning innan det bar av till stan för att möta upp Camilla och köpa present till Jossan.

Sen bar det av hem till Jossans mamma för överaskningsfest. Hon fyllde år i Torsdags och sen så åker hon snart och lämnar oss här i Sverige och flyttar till Nya Zeeland för att jobba som barnflicka ett år. Så blev lite vin och så hemma där innan vi åkte vidare jag och Camilla. Vi mötte upp Anna och Tessan för lite mer vindrickande och snack. Riktigt lyckad kväll. Har tyvärr inga bilder från överaskningsfesten för jag glömde helt bort att fota men bilder från senare på kvällen kan jag bjuda på.



Idag blev det att bege sig för lite minifolf med Anna och Berglund. Säger såhär. Jag och Anna hade inte en chans men var roligt att få prova på det igen iaf efter alla dessa år och jag kom inte sist heller så :)

Efter hade jag först tänkt att jag skulle följa med Anna hem till järna men ångrade mig och åkte hem istället. Kände att det bara skulle bli att åka fram och tillbaka. Så har varit väldigt lungt med tv tittande och så. Blir väl inte allt för långvarit för mig ikväll om man ska komma upp i tid imorgon.





Snart Fredag

Ja då var det Torsdag redan. Denna vecka har verkligen gått riktigt fort, vilket är riktigt skönt. Bara imorgon kvar sen ska jag njuta av att få vara ledig i två dagar. Blir planeringasdag på jobbet imorgon så inga barn så hoppas dagen rusar förbi. Känner inte för att sitta och lyssna på någon som snackar en hel dag men bara gå dit och se glad ut.

För övrigt har det blivit en del promenader i veckan. I Tisdags när jag skrev sist så skrev jag ju att jag var väldigt rastlös så det slutade med att jag tog mig på en promenad på strax över en timma. Skönt och de hjälpte lite iaf.

Igår blev det fler promenader. Hela två långpromenader faktiskt. Igår hade jag även trevligt sällskap så det är ett plus i kanten. Alltid roligare när man slipper gå själv :)

Idag fick det bli att åka hem till min Mamma istället och fira Jossan som blir 19 år idag. Grattis till dig igen! Så det firades med Tacos till middag. Gott, gott! Men blev inte så långvarig utan åkte hem vid halv sju.

Dag två

Som jag misstänkte så blev det inte så tidigt i säng igår. Gick väl och la mig strax efter kl 24. Inte bra men hade lite sovmorgon och behövde inte gå upp förren kl 7.30 imorse. Om man nu kan kalla det sovmorgon men.

Dagen gick på ganska fort iaf. Idag var det lite fler barn och imorgon blir de ännu fler, men känns bra att de kommer några i taget så man får chans att lära sig barens namn i lugn takt. Nästa vecka smäller de väl till och då är alla tillbaka.

Gick iaf bra och stänga. Inga problem och fick gå hem en hel halvtimma tidigare då vi inte har några 17.30 barn den här veckan, väldigt uppskattat. Det betyder ju att man får komma hem fortare!

Nu sitter jag här hemma. Ganska skönt men känner hur rastlösheten sakta kryper sig fram. Händer de inget i veckan kommer jag bli galen. Bara för att jag jobbar orkar jag inte sitta hemma och tråka varje dag efter. Nej får helt enkelt hoppas på att det dyker upp något roligt och händelserikt i veckan :)


Första arbetsdagen avklarad

Ja då var första dagen på nya jobbet avklarat då. Som vanligt är jag en nattuggla och hade svårt att komma i säng. När jag väl gjorde de kunde jag inte sova. Har vaknat av och till hela natten och ändå är jag inte trött nu heller!

Började iaf kl 8 imorse och när jag kom dit var det väldigt lugnt. Mycket barn som fortfarande har semester. Vilket passar mig perfekt för då hinner man komma in i allt innan det blir fullt ös.

De personal och barn jag fick träffa idag var väldigt positiva så känns riktigt bra faktiskt. Schemat jag fick kändes riktigt bra också. Inte allt för sena dagar förutom Tisdagar då jag har stängning. Så imorgon dag 2 ska jag alltså stänga. In i verkligenheten på en gång bara!

Efter jobbet åkte jag ner en sväng till stan och köpte busskort och försökte även skriva ut ett papper på biblioteket vilket gick sådär. Den ville inte öppna filen så blir att försöka hitta en skrivare någonstans snarast!?!?

Efter stan åkte jag hem en snabbis hem till mamma för att jag inte kände för att sitta hemma själv och tråka men blev inte allt för långvarig utan tog en promenad hem i det sköna kvällsvädret istället.


Sista semesterveckan

Ja idag är det min sista dag på denna underbara sommar. Den har bara rullat iväg och de känns kanske inte så skoj men man har iaf underbara minnen från denna sommar som jag kommer komma ihåg länge.

Ja då ska jag försöka sammanfatta denna vecka då som gott. Förra Söndagen efter att jag vaknat till liv på eftermiddagen åkte jag ner till stan och träffade upp Anna och gick och åt lite middag och sedan vidare hem till hennes mormor och sitta i hennes trädgård och spela lite kort och bara vara. Senare på kvällen blev det att titta på en film (hairsprey) innan det bar hemåt och sova.


I Måndags vart det en väldigt lugn och stillsam dag. Var hemma och bara slappa och kände mig rastlös men ändå trött. Senare på kvällen tog jag mig energi till att ta mig ner till Sydpoolen för att träffa upp Anna och hennes kompis för ett Zumbapass. Vilket var riktigt skönt. Fick mig att bli pigg igen. Sen blev det en lugn och stillsam kväll framför tvn.

I Tisdags blev det att möta upp Anna och hennes son Hampus i Järna för lite ärenden där och sedan lite lek i lekparken innan det bar av hem till dem i Mölnbo. Även Marie och hennes barn kom förbi och Anna bjöd på middag och efterrätt. Tyvärr var jag dålig på fota av många anledningar den dagen.

I Torsdags bar det ut till Järna för att möta upp Anna L innan vi skulle bli upphämtade och åka ut till hennes pappa på landet. Hennes syster från London med vän är på besök i Sverige så vi bestämde oss för att det skulle bli lite kräftskiva och mys där. Riktigt trevligt med lite vin och kräftor och fick ju även öva på min engelska. Gick nog ganska bra iaf om jag får säga de själv!



I Fredags vart det bara att åka hem när vi vaknat till liv för att göra sig iordning och bege sig upp till Stockholm för lite barhäng. Kände mig inte alls sugen på fest men eftersom jag lovat Anna att följa med upp så gjorde jag de. När vi väl kom upp så hamnade vi på den mest tråkiga bar jag någonsin varit på. Kände bara att jag ville åka hem men när vi satte oss vid medborgarplatsen på uteserveringen och vart de bättre så blev några cider iaf innan kvällen avslutades och jag följde med hem till Anna och sov.



I går såg jag fram emot att få en lung och skön dag att bara vara. Det började med att jag och Anna följde med hennes pappa och sambo till Nyköping. De hade någon marknad och canevarl där. Så vi gick runt och strosade runt och bara var. Vilket var riktigt skönt. Vi hade ganska tur med vädret också. Bara sista timman som regnet började ösa ner. Väl tillbaka i Järna blev det att kolla på film och bara vara innan planen var för mig att åka hem och sova. Så vart det inte riktigt. Hamnade hemma hos Petra istället och drack ett glas vin och pratade med henne om allt möjligt. Vilket vi verkligen behövde göra. Sen bar det hemåt men tyvärr gick inte bussen så blev en nattpromenad i det mörka för mig. Tur nog så hade det iaf slutat att regna så gick bra. Kom väl inte i säng förren vid kl 4. Så det var min tidiga kväll det där.




Helgen

Ja då var helgen nästan över för den här gången då. En vecka kvar sen är det allvar. Ska faktiskt bli riktigt skönt. Just nu känner jag att jag längtar till att de ska bli vardag igen!! Nu har jag ju ända varit ledig väldigt länge.

I Fredags så blev det en relativt tidig dag då Anna och Emelie kom och hämta upp mig för en tidig lunch och sedan vidare ut till Mölnbo. Hade lovat att jag skulle passa deras guldklimpar medan de åkte ut till returen för att slänga skräp. Blev att slappa framför tvn med dem då de var trötta och sedan blev de även lite bus. När de sen kom tillbaka åkte vi vidare till Gnesta för att gå ut i parken och låta de leka av sig och sedan blev de även middag hemma hos Emelie. På kvällen tog jag mig hem till Anna L i järna för filmtittande och unospel. En väldigt lugn och skön avslutning på Fredagen.

Igår Lördag blev det en tidig morgon då de var dags för malma marknaden i Malmköping. Tog en tidig buss ut till Järna igen och hem till Anna där hennes pappa och sambo plockade upp oss. Blev inte där allt för många timmar men hann se allt iaf. Träffade även på Emelie med hela hennes familj och Anna och Henke med Hampus. Blev att sitta och ta de lungt i en park där innan vi åkte hem igen.



När vi kom tillbaka så blev de att göra sig iordning hemma hos Anna innan de bar in till Södertälje för lite förfest ute i det underbara vädret. Sen bar det av till flamingo och en rolig kväll där ute! Efter blev de lite häng igen och det slutade med att jag inte kom hem förren kl 7.30 idag. Så lyckad kväll och natt helt enkelt.





RSS 2.0